Over mij

Mijn foto
Mijn creatieve uitspattingen met de wereld delen. Op mijn site www.stikensteek.eu kun je nog meer van mijn werk zien.

vrijdag 1 februari 2013

Pannenlappen 2.0


Vorige week was mijn zwager jarig en daar hoort natuurlijk een kadootje bij maar bij navraag wist hij niets wat hij nog graag wilde hebben. Tja, dan wordt het lastig want wat geef je iemand die eigenlijk alles al heeft, een lieve vrouw, 2 gezonde kinderen, een leuke hond en een goed lopend bedrijf. Dat laatste is zeker in deze tijd een zegen.
Dagenlang heb ik lopen bedenken wat ik een gezegend man nu geven kan en ik kwam er niet uit.

Wetende dat hij wel tegen een geintje kan heb ik hem een mooi ingepakt doosje gegeven met daarin een paar hartjes (ja, die van een paar berichten eerder) en een briefje met de tekst: "Alsjeblieft een doosje vol niets voor de man die niets meer te wensen heeft!"

Het zorgde wel voor hilariteit op de verjaardag maar het gaf me geen goed gevoel. Ik bleef een beetje met een raar onderbuikgevoel zitten omdat het niet in mijn aard zit om me er zo gemakkelijk af te maken.

Gelukkig kwam de inspiratie al snel.... we bleven er eten en mijn zusje had wat lekkers gemaakt en de pan kwam op tafel maar dat ging niet van een leien dakje. (understatement) De pannenhendels waren heet en de hoesjes die ze daarvoor hadden waren nogal, hoe zeg ik dat netjes,versleten. Het bleek dat ze die hoesjes niet meer konden krijgen, die werden niet meer gemaakt. Ploing..... het idee was geboren!
Stiekem na het eten die hoesjes overgetekend op een papiertje voor de goede maat en thuis gelijk aan het werk gegaan. Ik heb de hoesjes gevoerd met wolvilt omdat het brandvertragend is.

De week erna ben ik langs geweest onder het mom dat ik nog iets moest vragen, uiteraard met mijn kadootje. Oké, niet écht het droomkado voor een man maar deze man heeft een eigen keukenbedrijf dus een keuken gerelateerd kado moet kunnen vind ik zo. Gelukkig werden ze enthousiast ontvangen! :-) Zij blij, ik blij.....

 
Het was ook niet heel veel werk maar het vereiste wel nauwkeurigheid en nette stiksels.
Eigenlijk zit ik eraan te denken om deze hoesjes voor mezelf ook te maken want mijn "probleem" met pannenlappen is dat ze regelmatig vlam vatten *bloos* Daar heb je gelukkig met deze hoesjes geen last van.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten