Over mij

Mijn foto
Mijn creatieve uitspattingen met de wereld delen. Op mijn site www.stikensteek.eu kun je nog meer van mijn werk zien.

dinsdag 22 januari 2013

Kringloopvondsten... klein geluk!


Ik was vorige week nog in een kringloopwinkel hier in de buurt en daar vond ik een oud HEMA breiboek. Eentje die wel vier maal zo dik is als het HEMA breiboek dat vorig jaar zijn revival kende.
Niet dat dat nieuwe boek niet goed was maar bladeren in zo'n oud boek maakt je soms een beetje weemoedig.
Toen breide oma nog de truien voor mij en mijn zusje en probeerde ik een zelfde soort truitje te breien voor mijn pop met de wol die over was.

 
En dan de foto's met bijschriften, geweldig!! Ik heb er van gegruwd en van genoten. Kijk en huiver! Ik wil ze jullie niet onthouden.

 
Dat zijn leuke dingen voor de mensjes...... Als ik naar de foto kijk dan vinden de kinderen het helemaal niet zo leuk.
Ach, misschien was het wel heel erg koud, je weet het niet maar wie praat er tegenwoordig nog over mensjes als je het over kinderen hebt?
 
 
Zo willen de kleintjes graag gezien worden. Echt waar? Toen ik de foto aan mijn zoon liet zien kon hij zijn afgrijzen niet verbergen. "Mam, als je dat voor me gaat breien ga ik dat écht niet aantrekken hoor!"

En dan de foto's met bekende Nederlanders. Tegenwoordig zullen er niet veel BNers meer zijn die zich voor dit soort fotosessies laten strikken. Ik zal alleen de foto's van de mensen laten zien die nu nog steeds bekend zijn maar of je ze herkent? Ik ben benieuwd.

 

Herkenen jullie ze? Ik moest bij de tweede wel een paar keer goed kijken voor ik haar herkende maar gelukkig stond er bij een andere foto wel haar naam dus ze was het echt.

 
Dit vest is van een model wat mijn inziens de tand des tijds wel heeft doorstaan en gezien het huidige weer kan ik deze momenteel wel gebruiken maar ik ben bang dat het hoogzomer is voor ik 'm af heb. Ach, misschien voor de volgende winter. Eerst maar eens al die gekleurde bollen wol tot lapjes breien en daarna aan elkaar haken/breien tot een lappendeken. Ik heb nog ideëen genoeg alleen het vinden van tijd is soms lastig. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten